Fra luftige brød til smagfulde delikatesser
Ordet
‘kage’ rækker flere hundrede år tilbage i tiden og idéen om kage er
gennem årene blevet udforsket og videreudviklet. Skruer vi tiden 500 år tilbage
var en kage intet andet end et sødt og lidt finere brød, hvorimod kagebagning
den dag i dag er en kunst i sig selv. Danske kager i dag kan inddeles i intet
mindre end seks typer. Der er altså sket en stor udvikling og den moderne
teknologi har især haft sin indflydelse. Flødekagerne kom på markedet i
1900-tallet, da det blev muligt at holde fløden kold. I modsætning til denne
form for kager, stammer pebernødder og honningkager helt tilbage fra
middelalderen.
I
de gamle dage, var det ikke alle som kunne få et stykke af kagen. Kager var kun
for de rige, da mange af ingredienserne var dyre, heriblandt mandler, som især
sås som en delikatesse.I Danmark var det kun konditorer og ikke bagere, som
havde tilladelse til at bage kager. Først da dette slør lettede sig omkring
1850, begyndte det rigtige kage håndværk at vokse frem. Flødeskumskagerne blev
til og ovnen og komfurets indtog gjorde det muligt at bage på en helt ny måde.
Industrialiseringen i 1900-tallet forringede dog kvaliteten af bagernes eget håndværk,
men en efterspørgsel på kvalitetsråvarer i det moderne samfund har genskabt
idéen.
jeg elsker kager
SvarSlet