onsdag den 18. februar 2015

En sikker vinder!



Her i weekenden holdte min datter fødselsdag, og der skulle selvfølgelig kage til kaffen. Hjemme hos min familie, er det fødselsdagsbarnet, som bestemmer menuen og hun nævnte en kage, som vi ikke har fået i mange år. Hun ville gerne have medaljer, og jeg blev interesseret i, at finde ud af, hvornår denne lækre kage kom frem.
Medaljer er en flødeskumskage, som blev opfundet i starten af 1900-tallet. Den består af to runde kager med flødeskum, creme og med marmelade i midten. Ovenpå, smøres kagerne med glasur og der pyntes med et sprøjt af flødeskum. Kagen kom først rigtigt frem, da man kunne få mejeriprodukter på køl derhjemme, eftersom flødeskummen skal holdes kold. Det var en populær kage for det højere borgerskab, at spise på et konditori.
Medaljer kan nydes af alle aldre og hele året. Især til fastelavn vil de fungere godt som en lidt anderledes fastelavnsbolle.  

Opskrift - ca. 20 medaljer
Mørdej:
500 g hvedemel
165 g flormelis
330 g smør eller margarine
2 æg

Mel og sukker blandes, smør eller margarine smuldres i, og æggene tilsættes. Dejen skal hvile 20 minutter, når den er æltet. Den udrulles 2 mm tyk og udstikkes i runde kager som bages lysebrune. Kagerne afkøles.

Creme:
5 dl fløde
2 ½ spsk vanillesukker
5 æggeblommer - pasteuriseret
2 ½ spsk sukker
1 ¼ spsk kartoffelmel

Pisk alle ingredienserne sammen, undtagen vanillesukker, i en gryde under svag varme. Når cremen er kølet af tilsættes vanillesukkeret.
Flødeskum:
½ L fløde

Pisk flødeskummen og sprøjt det rundt i kanten på den ene kage. Sprøjt cremen ned i midten, og læg en tsk. hinbærmarmelade ovenpå cremen. Smør nu den anden kage med glasur, og pynt med et sprøjt flødeskum som prikken over i’et. Læg forsigtigt den anden kagen ovenpå den første kage med flødeskum. Du kan evt. servere kagen med noget frisk frugt, hvis du ikke er til noget, som er for sødt. Kagen serveres kold.

Opskriften har jeg fra min mormor, og den er derfor så gammel, at der ikke står beskrevet, hvor lang tid kagerne skal bages og ved hvilken temperatur. Jeg valgte at bage dem ved 180 grader i ca. 12 minutter, til de er let gyldne.


Du kan sagtens lave kagerne nogle dage i forvejen og fryse dem. Kagerne kan også sammenlægges nogle timer forinden servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar