onsdag den 18. februar 2015

Kager opfundet i Danmark



På min weekendtur til Århus sammen med familien, faldt jeg over en meget inspirerende bog, med opskrifter på kager samt historien bag. I bogen er der samlet 21 kager, som alle er opfundet i Danmark. Jeg synes bogen er utrolig interessant at læse, og jeg vil gerne dele et par af historierne med jer:

Hindbærsnitten blev opfundet i 1700-tallet, hvor den bestod af flere lag mørdej med hindbærmarmelade i mellem. Anna Ankers mor var en af de mest kendte “hindbærsnitte-bagere”, og som ejer af Brøndums hotel i Skagen, kom mange langvejs fra, for at smage hendes kager. Det siges blandt andet at Hans Christian Andersen kom hele vejen til Skagen for at smage hindbærsnitterne.

Jeg har selv fulgt Mette Blomsterbergs video, hvor hun bager hindbærsnitter, som du kan se her.

Brunkagen blev opfundet i middelalder-tiden og dens krydderi er meget karakteristisk for den tid. Kagen har også haft navnet peberkage, da den ligesom pebernødder indeholdt peber. Det var først omkring midten af 1800-tallet, kagerne fik navnet brunkager. Det var også i denne periode, at brunkager blev en fast tradition i juletiden.

Brunkager har jeg selv bagt utrolig mange af. Jeg husker tydeligt hvordan jeg sammen med min mormor hjalp med at bage massevis af brunkager til resten af familien i december måned. Jeg finder det ret specielt at tænke på, at denne tradition stammer helt tilbage fra 1800-tallet, hvor andre børnebørn måske også har bagt brunkager sammen med deres bedstemødre.


Fortsat god dag til Jer :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar